Astrální akademie

Jak se plně koncentrovat na jednu myšlenku?

Když chci myslet na jednu věc (např. pomeranč), tak mi během nastaveného času šesti minut naskočí cca 21 jiných myšlenek. Dnes opět dokonce 30. Někdy je to lepší, někdy horší, ale jak jsi psala, je potřeba udržet pozornost alespoň po dobu jedné minuty, což nevím, zda-li se mi podařilo dosáhnout, a určitě se mi to nedaří opakovaně. Koncentrace je tak důležitá a já nevím, jak na to.

V dnešní uspěchané době postupně ztrácíme schopnost koncentrace. Naše mysl je vystavována mnoha vjemům, které odvádí naši pozornost od původní myšlenky. Stačí například, že píšeme článek a do toho nám vyskakují nejrůznější upozornění na monitoru a telefon se co chvíli dožaduje naší pozornosti. Proto když zavřeme oči a chceme se naplno ponořit do jedné myšlenky a tu uchovat, je to pro nás mnohdy nadlidský úkol.

Pojďme tedy nakombinovat dvě techniky, které nám pomůžou mnohem lépe ovládnout jednu myšlenku.

1) Během vědomého dýchání si vizualizuj, jak s každým nádechem do tebe vtéká bílá mohutná energie. Při výdechu tuto energii využij tak, že budeš kolem sebe tvořit svou vlastní sféru. Můžeš ji vidět jako bílý či černý prostor. Něco jako vajíčko kolem tebe, které s každým výdechem nafukuješ energií, a tím od sebe odtlačuješ veškeré okolní ruchy i myšlenky. V tu chvíli existuješ pouze ty ve vlastní sféře a veškerá další realita je až za hranicí “vajíčka”.

2) Do této sféry si vizualizuj předmět, věc, kterou doopravdy miluješ. Může to být hrníček s horkou čokoládou, kornout se zmrzlinou či tvé auto. Něco, co tě dokáže zaujmout a ty si užiješ zkoumání tohoto předmětu do nejmenšího detailu.

Toto je velmi účinná kombinace, věřím, že dosáhneš v koncentraci na jednu myšlenku mohutného zlepšení. Jen díky ovládnutí vlastní mysli se můžeme stát Vádci Síly a vědomě tvořit svou realitu. Ve chvíli, kdy budeš chtít napířklad vytvořit čtverec a bude ti do mysli stále přicházet trojúhelník a rohlík od snídaně, tak čtverec se nevytvoří vůbec a nebo bude plný chaosu. 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

ASTRÁLNÍ AKADEMIE ⚡️

Tvá cesta k úspěšnému materiálnímu životu, harmonickým vztahům a hlubokým duchovním prožitkům.

Chci vědět více

Audio meditace pro poznání

Realita je odrazem našich vlastních myšlenek…
Právě proto je v našem nejvyšším zájmu prožívat jen ty nejlepší myšlenky, ale to není vždy tak snadné.

Více o audio meditacích